Diumenge, 16 juny 2024

RÀDIO BONMATÍ 107.1FM

 

La Ràdio del Ter Brugent

Ràdio Bonmatí és una emissora associativa de ràdio sense ànim de lucre inaugurada el dia 26 d’abril de l’any 2008 al municipi de Sant Julià del Llor i Bonmatí, comarca de la Selva.

Un mitjà de comunicació local i de vocació professional amb una programació musical i informativa les 24 hores al dia.

Història de la ràdio

El dia 11 de gener de l’any 2007, es varen signar els estatuts per part de la junta inicial de l’entitat que gestionaria l’emissora. Al mateix temps, també es va obtenir l’acreditació necessària del Departament de Justícia i del Ministeri d’Hisenda.

Aquell mateix dia, va néixer l’Associació Radiofònica de Bonmatí, una entitat sense cap mena d’ànim de lucre, aliena a l’Ajuntament i estretament compromesa amb el poble.

El dia 9 de juny de l’any 2007, es van començar totes les obres dels estudis de Ràdio Bonmatí situats al Carrer Amer, just al centre de la població de Sant Julià del Llor i Bonmatí.

El dia 26 d’abril de l’any 2008 a les 11 de la nit, va emetre per primera vegada Ràdio Bonmatí. El dial provisional que es va asignar va ser el 107.1 FM. i que posteriorment, aquest va passar a ser el dial definitiu.

El dia 10 de maig de 2008, es va emetre el primer programa especial d’inauguració de l’emissora de manera oficial, coincidint amb la Festa Major de Bonmatí.

El dia 25 de març del 2010, Ràdio Associació de Catalunya ens va atorgar el premi al millor programa de ràdio local “El Club de les Oportunitats”, per afrontar el problema de l’atur d’una manera valenta, singular i imaginativa, aportant debat, propostes i dins del seu àmbit, fins i tot solucions.

Aquell mateix any, el programa “El Club de les Oportunitats”, també va estar nominat als Premis de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona.

El dia 22 de maig del 2011, es va realitzar per primer cop una cobertura del desenvolupament de les Eleccions Municipals des del Centre Cívic de Bonmatí, que va ser el lloc de votació d’aquell any.

Durant tota la jornada electoral, es van entrevistar els candidats, es van fer valoracions, també un sondeig i finalment, un ampli anàlisi dels resultats finals.

El dia 19 de maig de l’any 2018, es van celebrar els 10 anys de Ràdio Bonmatí amb un programa especial titulat “10 anys en 10 hores”, repassant tota una dècada de ràdio, locutors, programes, anècdotes viscudes i tota la gent que ho va fer possible.

Durant les festes de Nadal, com cada any, Ràdio Bonmatí va emetre una programació especial dedicada a viure més intensament aquests dies tant especials.

Unes hores de màgia i diversió, música i totes les activitats programades per les entitats del poble. A més, el sorteig d’una magnífica panera, feta amb tota la il·lusió per part del nostre comerç local.

Els més petits de la casa, van tenir la possibilitat de que el Patge Reial “Xalimardim”, ambaixador dels Reis d’Orient, els dirigís unes paraules per la ràdio.

Ràdio Bonmatí ha volgut oferir sempre una programació de qualitat les 24 hores al dia, apostant per una oferta radiofònica apte per a tothom.

Ràdio Bonmatí ha sigut un altaveu per diferents festivals, fires i activitats culturals de la zona, una ràdio compromesa amb la gent de casa nostra.