“Salconduit cultural” al confinament comarcal

Entitats del sector cultural com l’associació d’Empreses del Teatre de Catalunya (Adetca), l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (Asacs) i l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC). Han reclamat amb el lema ‘salconduit cultural ja’ que les entrades adquirides serveixin com a justificant per poder circular entre comarques per anar a representacións i concerts a causa del retorn al confinament comarcal el proper divendres.

Han demanat també “no generar més perjudici” del que provoquen els aforaments del 50% i el toc de queda imposat desde fa mesos. L’ARC també ha demanat amb urgència aquests salconduit per ” Garantir la supervivència d’actes culturals que ja estan en marxa” i que estan adaptats a les mesures de prevenció del Covid-19. La cultura és un bé essencial i una activitat segura.

En el comunicat, l’Adetca i l’Asacc han assegurat que aquests “nou i sobtat confinament té una afectació directa sobre l’estabilitat de la programació dels espectacles i cap als clients que ja han adquirit les entrades. Tambè retreuen la “poca previsió” amb la cual s’anuncien les mesures i la falta de sensibilitat en el sector cultural i artístic. Tanmateix demanen al Procicat mesures que compensin l’esforç de la música en directe.