Coneixes el nou projecte ‘‘Som música’’ ?

La iniciativa parteix de la voluntat dels ajuntaments de La Cellera de Ter i Anglès d’unificar un teixit comú i crear un centre d’interès musical per impulsar la zona del Ter-Brugent.

Som música vol ser molt més que una escola convencional de música, vol apostar per una visió més moderna i actual de l’ensenyament de la música i treballar per ser pioners en la difusió de diferents músiques populars modernes, com és el rap, l’electrònica, el rock, el pop, etc.

La finalitat del projecte “Som musica” és que cada estudiant pugui engegar la seva pròpia trajectòria en el sistema d’educació per forjar el seu propi camí. Una formació artística en què l’aprenentatge de la música i la il·lusió puguin acompanyar els estudiants a crear directes sobre els escenaris, o inclús encarrilar a alumnes que desitgin aspirar a ser professionals.

El projecte preveu facilitar l’accés a la pràctica musical a totes les edats, acompanyant els interessos formatius i expressius. A més, treballaran la motivació a través de la pràctica artística i instrumental. Cada professor tindrà la seva guia d’explicació per ensenyar tècnicament i estilísticament a l’alumne. Dins aquest aprenentatge pràctic també hi ha l’estudi del llenguatge musical. Si l’alumne té ganes d’aprofundir amb el llenguatge musical, llavors tindrà la porta oberta a realitzar aquest aprenentatge més concret.

Les assignatures de caire grupal, combos, orquestrines, big band, corals, etc. són  les més importants del seu programa d’estudis. D’aquesta manera es preveu fomentar l’aprenentatge artístic de manera creativa, es posa en pràctica l’aprenentatge de l’instrument i s‘aborda el coneixement de tocar en grup. Les classes aniran dirigides per un professor/a on ensenyarà a treballar cada tema proposat a través del treball del llenguatge musical. Finalment, hi haurà unes pràctiques d’interpretació en públic que es realitzaran cada trimestre del curs.

El projecte està compromès amb la qualitat educativa i entenent l’art com un àmbit de socialització i de gaudir al servei de les persones, col·lectius i agents culturals. Per aquesta raó, la seva oferta formativa es basarà en una actualització constant i una vinculació total amb la vida cultural i social dels municipis de la Cellera de Ter i Anglès,  la vinculació amb les entitats culturals del territori per coordinar actuacions dins el marc de diferents activitats culturals dels municipis.

Web: https://sommusica.cat/

Instagram: @sommusicacm

Facebook: https://www.facebook.com/sommusicacm